We houden U op de hoogte van al het speciaals en nieuws voor 2023.

 Ook voor verzending. 5liter, 3liter, 2liter, p14.

Blijf ons volgen!!!

Voor advies en/of reserveren kunt U altijd bellen, mailen of chatten.

 

Click op de foto voor vergroting.                                                                                                     

HORTENSIA serrata Daredevil® - - "Superhelden" voor in de tuin! Daredevil® is een nieuwe hortensia gecreëerd door Jean Paul DAVASSE, combineert donker , bijna zwart blad en intense, aanhoudende roze bloei in neutrale grond, paars in zure grond, die in de herfst vurig rood wordt , zowel in blad als in bloei. Zeer rijkbloeiend en winterhard, het zal prachtige contrasten creëren met andere hortensia's en, of in combinatie met vaste planten. Aan het einde van de bloei behouden de diep donkerrode gedroogde bloemen hun kleur en houden ze de hele winter vast. Ze zullen prachtige droogboeketten maken. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -17 tot -23gr.


SCHIZOPHRAGMA hortensia 'Roseum'

Klimliaan met flexibele steel die zich alleen vastklampt dankzij kleine stijgijzers. Langzaam groeiend op jonge leeftijd. Bloeiwijze met grote lichtroze kelkblaadjes.

Voor een kleine schaduwrijke muur. Hangt op alle steunen, blootstelling aan het noorden aanbevolen.

Vorst: -17 tot -23 gr.

HORTENSIA Aborescens Bubblegum

: Hydrangea arborescens Candybelle® Bubblegum heeft grote bloemschermen met roze bloemen. De bloeitijd is van juli t/m september. Het blad heeft een gezond groene kleur en een bronzen tint. Deze Candybelle® Bubblegum heeft zeer stevige takken en een compacte groei.
Candybelle® Bubblegum wordt ca. 90 cm hoog en 80 cm breed. Plant Candybelle® Bubblegum in de zon in een vochtige, goed doorlatende grond. Snoeien kan in het voorjaar. Candybelle® Bubblegum is winterhard tot -25

: 

: 

Hortensia Frau Mariko - - Zeker de rijkste en makkelijkst te kweken van de tweekleurige hortensia's met een witte rand . Veel bolvormige bloeiwijzen met elegante roze bloemen omzoomd met wit. Brede en dichte struik. Het is geschikt voor beschutte bedden of in potten. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -13 tot-17 gr.

Hortensia BLACK DIAMOND MIDNIGHT PEARL

 

Prachtig zwart blad met bloemen als sprankelende champagne.

Beperkte oplage.

Hortensia PANDORRA 

Blauw/wit

Ze vertonen allemaal vier keer per jaar de kenmerkende kleurverandering.   De bloei begint begin juni. Dankzij hun compacte ontwerp zijn de (S)witch ideale potplanten. Bloei op nieuw hout.

Hortensia  MERVEILLE SANGUINEA

Rond regelmatig plukje. Getande paarse bladeren. Bolvormige bloeiwijzen bloedrood, gevormd door steriele bloemen. zomer bloei.

HORTENSIA Hovaria Sweet Fantasy

Deze herbloeier produceert grote, aantrekkelijke, ronde pluimen die typerend zijn voor bolhortensia's, met een atypische en verbluffende kleuring. Deze gestreepte, licht- en donkerroze bloemen - of licht- en donkerblauw, afhankelijk van de pH-waarde van je grond - steken echt af tegen het donkergroene gebladerte. 

 

HORTENSIA ElleAir Anniversary

 

Nieuw: De hortensia 'Elleair Anniversary' is net als zijn ouder 'Hanabi' een zeer originele hortensia. Het biedt je een roze 'Firework', met zijn grote platte bloeiwijzen met zachtroze stervormige roosjes.

In regio's met strenge winters moet hij een goed beschutte standplaats hebben, omdat het hout gevoelig is voor kou. Wel moet hij bloeien op het hout van het jaar, waardoor het ook bij voorjaarsvorst mogelijk is om bloemen te hebben.

0.80m-1.20mhoogte. Vorst: -7 tot -12 gr.

Momenteel niet leverbaar

HORTENSIA Star Gazer® blauw gekweekt - - - De Hydrangea Star Gazer® is een klein juweel dat uit de lucht is gevallen . De bloei biedt een groot aantal roze of blauwe sterbloemen, afhankelijk van de wit gemarkeerde grond die op alle stelen verschijnt. Met een prachtige bloei en oranje kleurend blad in de herfst, vindt hij zijn plaats zowel ineen pot als in een klein bed. Het is ook beter bestand tegen hoge temperaturen, mits zoals elke hortensia alleen 's ochtends zon heeft. 0.80m-1.20m.hoogte. vorst:-12 tot -17 gr.

HORTENSIA Elevator

 

Hydrangea Macrophylla ELEVATOR.

Je waant je in een tropisch woud, een jungle, een bos. Deze hortensia met zijn absolute basiskleuren. ""DubbelOP"" bloemen. Prachtige donkergroene bladeren en super sterke stelen.

Woorden te kort om hem te omschrijven.

Beperkte oplage.

 

HORTENSIA serrata 'Shojo' - - Shojo is een Japans woord dat meisje of klein meisje betekent , wat perfect de delicatesse van deze variëteit illustreert. Ronde krachtige struik. Grote donkergroene bladeren die in de zomer rood verkleuren. Fijne platte bloeiwijze met een grote steriele roze of blauwe bloem. Rustiek en herlevend aan het einde van de zomer. Interessant in zonnige massieven behalve tijdens de heetste uren. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -12 tot -17gr.

HORTENSIA Lady Mata Hari blauw

Deze hortensia bloeit in verschillende kleuren in een bloem: blauw, groen en zelfs een beetje wit. We kunnen de winterharde hortensia het hele jaar door planten, mits het niet vriest.

HORTENSIA Hovaria Superstars

 violet.

Prachtig dubbelbloemig. Lieflijke uitstraling, mooi contrast met het prachtige donkergroene blad.

 

HORTENSIA FAYETTE ROZE

Ze vertonen allemaal vier keer per jaar de kenmerkende kleurverandering.  De bloei begint begin juni. Dankzij hun compacte ontwerp zijn de (S)witch ideale potplanten. Bloei op nieuw hout.

 

Momenteel niet leverbaar

Hortensia LOVE YOU KISS - - -De hortensia 'Love You Kiss' verdient zijn naam, de stijve stengels dragen grote platte witte bloeiwijzen die worden versterkt door een delicate felrode rand. Deze bloei komt voort uit het roodgetinte blad dat in de zomer naar donkergroen evolueert.Interessant in bedden met andere hortensia's of hortensia's in lichte tinten. 1.20-1.60 hoogte. Vorst: -12tot-17 gr.

Momenteel niet leverbaar

Hortensia serrata PINK PETTICOAT

Het is een dwerghortensia met kleine blaadjes die in de herfst mooi rood kunnen verkleuren. Bloeit met vele zacht roze bloempjes. Ook verkrijgbaar als hangplant.

momenteel niet leverbaar

Hortensia Serrata BLUEBERRY CHEESECAKE

 Bloeit elk jaar op nieuw hout en kan dus ook in het voorjaar gesnoeid  worden. Kan zowel als solitair maar ook schitterend in een Engelse tuin/border. De bloeitijd is van juni tot oktober/november. Ook als hangplant verkrijgbaar.

Momenteel niet leverbaar

HORTENSIA 'Tinkerbell' blauw gekweekt. - - - Een geweldige nieuwigheid van de Japanse Toyokazu Ichie, de maker van Wedding Gown en Star Gazer, met een ongelooflijke bloei in een grote platte bloeiwijze met roze of blauwe drievoudige roosjes in zure grond met een lichte witte rand, die gaandeweg opengaan. Wanneer de bloem rijpt, vervaagt deze in groene tinten en worden nieuwe roosjes aan de basis geboren, wat de aantrekkingskracht vernieuwt en de bloei verlengt. Zeer interessant in verse snijbloemen of in prachtige gedroogde boeketten, deze krachtige hortensia zal alle amateurs bekoren. Geeft de voorkeur aan warme maar schaduwrijke situaties in de middag. 1.20m-1.80m.hoogte. vorst: -12 tot -17 gr.

Grond voor hortensia's Hortensia’s hebben behoefte aan een humusrijke, vrij zure grond. Hortensia’s in potten en in de border plant je bij voorkeur in speciale Hortensiagrond. De wortels kunnen dan goed ontwikkelen en de zuurgraad is afgestemd op de behoefte van deze sierlijke plant.

Osmocote Exact High K De nieuwe Osmocote Exact High K is een volledig gecoate meststof met sporenelementen. Osmocote Exact High K is onze 4e generatie gecoate meststof met een geprogrammeerde afgifte door de DCT-technologie. Hierdoor is een nog hogere efficiëntie te behalen in het voedingsaanbod naar het gewas. Het product is ontwikkeld voor pot / perkplanten, vaste planten en boomkwekerij gewassen. Het hoge kaliumgehalte is ideaal voor compacte groei en voor gewassen met een hoge kalium behoefte. Osmocote Exact High K kan ook worden toegepast in systemen met stikstofrijk irrigatiewater.

Aluin.: Kali aluin (kalium-aluminiumsulfaat) wordt toegepast om de pH waarde van de bodem te verlagen en zodoende hortensia’s blauw te kleuren. Dit product bevat de juiste dosering aluminium voor de blauwe kleur. Het kalium zorgt tevens voor stevigere bladeren.

Cadeaubon: Leuk als presentje of gewoon een aardigheidje. 1 jaar geldig.