We houden U op de hoogte van al het speciaals en nieuws voor 2023.

Alvast een voorproefje wat er eind maart/begin april op de kar staat. Ook voor verzending. 3liter, 2liter, p14.

Blijf ons volgen!!!

Voor advies en/of reserveren kunt U altijd bellen, mailen of chatten.

 

Click op de foto voor vergroting.                                                                                                     

HORTENSIA serrata Daredevil® - - "Superhelden" voor in de tuin! Daredevil® is een nieuwe hortensia gecreëerd door Jean Paul DAVASSE, combineert donker , bijna zwart blad en intense, aanhoudende roze bloei in neutrale grond, paars in zure grond, die in de herfst vurig rood wordt , zowel in blad als in bloei. Zeer rijkbloeiend en winterhard, het zal prachtige contrasten creëren met andere hortensia's en, of in combinatie met vaste planten. Aan het einde van de bloei behouden de diep donkerrode gedroogde bloemen hun kleur en houden ze de hele winter vast. Ze zullen prachtige droogboeketten maken. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -17 tot -23gr.


SCHIZOPHRAGMA hortensia 'Roseum'

Klimliaan met flexibele steel die zich alleen vastklampt dankzij kleine stijgijzers. Langzaam groeiend op jonge leeftijd. Bloeiwijze met grote lichtroze kelkblaadjes.

Voor een kleine schaduwrijke muur. Hangt op alle steunen, blootstelling aan het noorden aanbevolen.

Vorst: -17 tot -23 gr.

HORTENSIA DOMOTOI - - - Geweldige bloemen. Een originele hortensia van Japanse oorsprong, gekenmerkt door soms afgeplatte stengels.Laat, biedt het een zeer originele bloei in een afgeplatte en onregelmatige bol met semi-dubbele tot dubbele zachtroze roosjes die regelmatig openen in de zomer. Soms gevoelig voor late vorst, is het in staat om in warme omstandigheden opnieuw te bloeien op de groei van het jaar. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -12 tot -17 gr.

Hortensia Frau Mariko - - Zeker de rijkste en makkelijkst te kweken van de tweekleurige hortensia's met een witte rand . Veel bolvormige bloeiwijzen met elegante roze bloemen omzoomd met wit. Brede en dichte struik. Het is geschikt voor beschutte bedden of in potten. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -13 tot-17 gr.

Hortensia 'KAZAN' cov. - - 'Kazan' is een nieuwe hortensiasoort uit Japan met zachte tinten die alle liefhebbers van boeketten zal bekoren. Vanaf begin juli dragen de sterke stengels zeer grote toppen (20 tot 30 cm in diameter) met grote, dicht op elkaar gepakte drievoudige bloemen die beginnen in roomwit en evolueren naarmate de bloei vordert in zachtroze tot zalmroze kleuren. Krachtig, past in schaduwrijke bedden met andere Hortensia of Hydrangea, het is goed geschikt in een grote pot in combinatie met vaste planten. De verse snijbloemen maken alle romantische boeketten mogelijk. 1.20m-1.60m hoogte. Vorst: -12 tot -17 gr.

Hortensia Wedding Gown/ Doppio Bianco. - - - Wedding Gown betekent trouwjurk . Het doet zijn naam echt eer aan! Zeer rijkbloeiend , de hortensia 'Wedding Gown' bloeit ook op de zijknoppen. De bloeiwijzen zijn in halve bol met drievoudige bloemen, zuiver wit , evolueren naar rood tijdens het drogen. De roosjes aan de buitenkant gaan eerst open en vormen een kroon, daarna gaan alle bloemen open om een volbloemige halve bol te vormen. Het vormt een compacte struik met donkergroen blad, stug groen hout met zwarte lenticellen. Gebruik: In kuipen, potten of bedden. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -12 tot -17 gr.

Hortensia Julisa - paars blad - - De Hortensia 'Julisa' zal alle liefhebbers van felle kleuren bekoren. Deze nieuwe variëteit van Hydrangea macrophylla is een persoonlijke creatie van Jean-Paul Devasse. (Certificaat van het verkrijgen van EU 20152436). Het jonge paarse blad verkleurt in de zomer donkergroen en krijgt in de herfst prachtige vuurrode kleuren . De bloeiwijzen vormen regelmatige karmijnrode bolletjes . Voor perken of bloembakken verdraagt 'Julisa' de zon beter dan de andere kleuren, maak van de gelegenheid gebruik om hem op een lichte plek te zetten. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -12 tot-17 gr.

HORTENSIA You&Me® Prinses Diana - - Ongelooflijke bloemen en opmerkelijke kleur. Wauw-effect! gegarandeerd! Hydrangea You & Me® Princess Diana is een nieuwe hortensia hybride met een unieke bloeiwijze in een bloemscherm met drievoudige stervormige roosjes, zalmroze uitlopend in rood gemengd met groen in de herfst. Het prachtige donkergroene blad krijgt in de herfst bronstinten. Herhaal de bloei de hele zomer. Het verlicht de bedden en vormt opmerkelijke bloembedden. 0.80-1.20 hoogte. Vorst:-12 tot -17 gr.

HORTENSIA Star Gazer® roze gekweekt - - De Hydrangea Star Gazer® is een klein juweel dat uit de lucht is gevallen . De bloei biedt een groot aantal roze of blauwe sterbloemen, afhankelijk van de wit gemarkeerde grond die op alle stelen verschijnt. Met een prachtige bloei en oranje kleurend blad in de herfst, vindt hij zijn plaats zowel ineen pot als in een klein bed. Het is ook beter bestand tegen hoge temperaturen, mits zoals elke hortensia alleen 's ochtends zon heeft. 0.80m-1.20m.hoogte. vorst:-12 tot -17 gr.

HORTENSIA Star Gazer® blauw gekweekt - - - De Hydrangea Star Gazer® is een klein juweel dat uit de lucht is gevallen . De bloei biedt een groot aantal roze of blauwe sterbloemen, afhankelijk van de wit gemarkeerde grond die op alle stelen verschijnt. Met een prachtige bloei en oranje kleurend blad in de herfst, vindt hij zijn plaats zowel ineen pot als in een klein bed. Het is ook beter bestand tegen hoge temperaturen, mits zoals elke hortensia alleen 's ochtends zon heeft. 0.80m-1.20m.hoogte. vorst:-12 tot -17 gr.

HORTENSIA 'Tinkerbell' roze gekweekt. - - Een geweldige nieuwigheid van de Japanse Toyokazu Ichie, de maker van Wedding Gown en Star Gazer, met een ongelooflijke bloei in een grote platte bloeiwijze met roze of blauwe drievoudige roosjes in zure grond met een lichte witte rand, die gaandeweg opengaan. Wanneer de bloem rijpt, vervaagt deze in groene tinten en worden nieuwe roosjes aan de basis geboren, wat de aantrekkingskracht vernieuwt en de bloei verlengt. Zeer interessant in verse snijbloemen of in prachtige gedroogde boeketten, deze krachtige hortensia zal alle amateurs bekoren. Geeft de voorkeur aan warme maar schaduwrijke situaties in de middag. 1.20m-1.80m.hoogte. vorst: -12 tot -17 gr.

HORTENSIA serrata 'Shojo' - - Shojo is een Japans woord dat meisje of klein meisje betekent , wat perfect de delicatesse van deze variëteit illustreert. Ronde krachtige struik. Grote donkergroene bladeren die in de zomer rood verkleuren. Fijne platte bloeiwijze met een grote steriele roze of blauwe bloem. Rustiek en herlevend aan het einde van de zomer. Interessant in zonnige massieven behalve tijdens de heetste uren. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -12 tot -17gr.

HORTENSIA Hovaria® 'Elleair Anniversary' - - Sterrenbloemen voor een originele hortensia. Nieuw: De hortensia 'Elleair Anniversary' is net als zijn ouder 'Hanabi' een zeer originele hortensia. Het biedt je een roze 'Firework', met zijn grote platte bloeiwijzen met zachtroze stervormige roosjes. In regio's met strenge winters moet hij een goed beschutte standplaats hebben, omdat het hout gevoelig is voor kou. Wel moet hij bloeien op het hout van het jaar, waardoor het ook bij voorjaarsvorst mogelijk is om bloemen te hebben. 0.80m-1.20mhoogte. Vorst: -7 tot -12 gr.

HORTENSIA involucrata 'Yoraku Tama' - -- Japanse hortensia met zeer originele bloei: beginnend met een grote knop als een klein ei en evoluerend naar een grote bloeiwijze met dubbele witte bloemen die later lila worden als ze rijp zijn. Bloeit tot de eerste nachtvorst. Is goed bestand tegen warme omstandigheden, mits u regelmatig water geeft. In bosjes of in een grote pot. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -12 tot -17 gr.

HORTENSIA serrata Santiago® - - - Een prachtige serrata die in 2005 een verdienste behaalde op Courson Compacte struik, rijkbloeiend, donkergroen blad dat in de herfst rood verkleurt. Bloemen met halfgevulde rozerode roosjes die in de herfst rood verkleuren. Zeer goed bestand tegen kou. Bloeit elk jaar. Bed, container of pot. 0.80m-1.20m hoogte. Vorst: -17 tot -23 gr.

Hortensia LOVE YOU KISS - - -De hortensia 'Love You Kiss' verdient zijn naam, de stijve stengels dragen grote platte witte bloeiwijzen die worden versterkt door een delicate felrode rand. Deze bloei komt voort uit het roodgetinte blad dat in de zomer naar donkergroen evolueert.Interessant in bedden met andere hortensia's of hortensia's in lichte tinten. 1.20-1.60 hoogte. Vorst: -12tot-17 gr.

Hortensia aspera HYDREAM® Chocolade -- -- -- Hydrangea aspera HYDREAM® Chocolate is een eigen creatie van de soort Hot Chocolate. Meer vertakt, bloeit het ook vanaf jonge leeftijd en bedekt het zichzelf met roze bloeiwijzen met een blauwachtig hof dat contrasteert met donkergroen blad met donkerrode onderkant. We hebben hem vooral ook geselecteerd, na de voorjaarsvorst van de afgelopen 2 jaar, waaronder de verschrikkelijke in 2021 vanwege zijn weerstand tegen dit soort evenementen. Het is een interessante variëteit in de bodem van het massief om kleur te brengen, de Hydrangea aspera HYDREAM® Chocolate kan zich dankzij zijn compactere groeiwijze en zijn betere weerstand aanpassen aan een kleinere en meer blootgestelde tuin. 1.60 m– 2.00m hoogte. Vorst:-12 tot -17 gr.

Hortensia SO LONG® 'Aya'. - - - Met de SO LONG® 'Aya' Hydrangea is een nieuwe ster geboren! Verrassend door zijn gebosseleerde blad, getand en gemengd met donkergroen en zachtgroen, het resultaat van een mutatie van de variëteit SO LONG 'Starlit sky', het verschilt ervan door zijn opmerkelijke zwarte houten stelen, het is in de zomer bedekt met grote platte bloeiwijzen met enorme golvende roosjes vermengd met roze en wit. Zeer rijkbloeiend met sterke korte stengels die het een compacte en dichte gewoonte geven, het kan in een pot, kleine tuin of aan de voorkant van een groot bed worden geplant. 0.80m tot 1.20m. -12°C tot -17°C

HORTENSIA 'Tinkerbell' blauw gekweekt. - - - Een geweldige nieuwigheid van de Japanse Toyokazu Ichie, de maker van Wedding Gown en Star Gazer, met een ongelooflijke bloei in een grote platte bloeiwijze met roze of blauwe drievoudige roosjes in zure grond met een lichte witte rand, die gaandeweg opengaan. Wanneer de bloem rijpt, vervaagt deze in groene tinten en worden nieuwe roosjes aan de basis geboren, wat de aantrekkingskracht vernieuwt en de bloei verlengt. Zeer interessant in verse snijbloemen of in prachtige gedroogde boeketten, deze krachtige hortensia zal alle amateurs bekoren. Geeft de voorkeur aan warme maar schaduwrijke situaties in de middag. 1.20m-1.80m.hoogte. vorst: -12 tot -17 gr.

Grond voor hortensia's Hortensia’s hebben behoefte aan een humusrijke, vrij zure grond. Hortensia’s in potten en in de border plant je bij voorkeur in speciale Hortensiagrond. De wortels kunnen dan goed ontwikkelen en de zuurgraad is afgestemd op de behoefte van deze sierlijke plant.

Osmocote Exact High K De nieuwe Osmocote Exact High K is een volledig gecoate meststof met sporenelementen. Osmocote Exact High K is onze 4e generatie gecoate meststof met een geprogrammeerde afgifte door de DCT-technologie. Hierdoor is een nog hogere efficiëntie te behalen in het voedingsaanbod naar het gewas. Het product is ontwikkeld voor pot / perkplanten, vaste planten en boomkwekerij gewassen. Het hoge kaliumgehalte is ideaal voor compacte groei en voor gewassen met een hoge kalium behoefte. Osmocote Exact High K kan ook worden toegepast in systemen met stikstofrijk irrigatiewater.

Aluin.: Kali aluin (kalium-aluminiumsulfaat) wordt toegepast om de pH waarde van de bodem te verlagen en zodoende hortensia’s blauw te kleuren. Dit product bevat de juiste dosering aluminium voor de blauwe kleur. Het kalium zorgt tevens voor stevigere bladeren.

Cadeaubon: Leuk als presentje of gewoon een aardigheidje. 1 jaar geldig.