GTM-T845JXH

 We houden U op de hoogte van al het speciaals en nieuws voor 2024.

 

Blijf ons volgen!!!

Voor advies en/of reserveren kunt U altijd bellen, mailen of chatten.

 

Click op de foto voor vergroting.                                                                                                     

P.PETITE SUMMER TRIPPLE

NIEUW NIEUW

 

Een absolute nieuwigheid. 3 hydrangea paniculata's op 1 stam.

Kan, net als elke paniculata, prima in de volle zon. Bloeit juni/september.

Uiteindelijke hoogte 1.75m.

Vorstbestendig.

 

Geen verzending.

 

 

 

 

Momenteel niet leverbaar.

POLESTAR TRIPPLE OP 1 STAM.

 

En nog een absolute nieuwigheid. 3 hydrangea paniculata's op 1 stam.

 

Ditmaal de ""Polestar""

.

Kan, net als elke paniculata, prima in de volle zon.

Bloeit juni/september.

 

Uiteindelijke hoogte 1.75m.

Vorstbestendig.

 

 

 

 

P.Skyfall

'Skyfall' is een prachtige Pluimhortensia met extra grote bloempluimen op sterke bloemstelen.De bloemen verkleuren van wit naar rose. De bloemen zijn mooi ingesneden. 

De volwassen hoogte is rond de 1.20m hoog en 70 cm breed. 

Wij adviseren pluimhortensia's in het voorjaar terug te knippen. Zo houdt u de plant jong en vitaal, Pluimhortensia's bloeien op het jonge hout.

 

P.Switch Ophelia

Het kleurenspektakel begint al vroeg in de maand mei tot eind september. Hij kleurt met lichte limoengeel, daarna wit. In juli begint de plant licht roze te verkleuren.

Waarna de donker roze kleur volgt en eind augustus tot eind september is de kleur oudroze/rood. Een heel mooi kleurenpallet die je tuin tot iets unieks maakt.

Net zoals de andere soorten kan de plant goed tegen de warmte maar half schaduw is ook goed. Vorst -25°C is ook geen probleem. Snoeien doe je minimaal want deze plant groeit niet hard.

Als je snoeit mag je dat alleen doen in maart. De plant word 70 tot 90 cm hoog.

Doordat de bloemen open van structuur zijn, kunnen de bijen er beter bij voor de bestuiving.

Ook op stam: 20cm-40cm-60cm

P.Pinky Winky

'Pinky Winky' is een schitterende pluimhortensia met een verkleurende bloem. Als de pluimhortensia in augustus begint de bloeien krijgt hij een witte bloempluim, die later rose verkleurt. In oktober zal de bloem naar rood verkleuren. Indien u Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' een plekje in de zon geeft, zal de plant het mooist bloeien en verkleuren.

P.Diamond Rouge

Deze Hydrangea paniculata 'Diamant Rouge' is echt een nieuwkomer in de serie pluimhortensia's. De bloemen komen wit uit waarna ze via roze naar paars/rood verkleuren in augustus. Deze Hortensia heeft het liefst een humusrijke grond en kan in het voorjaar gesnoeid worden.

P.Bobo

:Op stam 60cm- Hydrangea paniculata ‘Bobo’ is een dwerg pluimhortensia. Bij jaarlijkse snoei is de max. hoogte ongeveer 70 cm. Vanaf begin juli - dus eerder dan andere pluimhortensia’s - begint de bloei met witte pluimen op stevige stelen. Deze verkleuren naar mate de zomer vordert naar roze. Een prachtig gezicht! 

 P. Mojito

Hydrangea paniculata Mojito doet met zijn prachtige limoen groene bloemen denken aan de lekkere Cubaanse cocktail.

Aan het einde van de zomer krijgen de bloemen een lichtroze tint. Mojito geeft een overvloed aan bloempluimen die bloeien van juli tot september.

Hij heeft sterke stelen en stevige bloemen. Mojito is een compacte variëteit die ongeveer 1m hoog en 1.20 m breed wordt.

Plant Mojito in de zon of halfschaduw in een vruchtbare, vochtige maar goed gedraineerde grond. Het is een uitstekende plant voor op het balkon of terras, voor massa beplanting of voor in de heesterborder.

Snoei Mojito in de lente tot 20 cm boven de grond.

Winterhard tot -30 ºC.

 

P.Confetti

 

Confetti heeft licht geurende bloemen met een hele mooie, fijne bloemstructuur. De kegelvormige bloempluimen hebben een speelse kleurschakering van wit en roze met bovenaan ietwat groen. Confetti bloeit van de vroege zomer tot laat in de herfst. Deze pluimhortensia is compact (120 cm hoog, 75 cm breed) met een bossige opbouw en stevige twijgen.

Ook op stam: oud 50cm nieuw 80cm

P.Fraise Melba

 Fraise Melba® heeft mooie, volle bloemtrossen zonder vruchtbare bloemen, dus zaait niet uit. De bloemen zijn aanvankelijk wit maar kleuren gedurende het bloeiseizoen naar donkerpaars. Vanaf de vroege zomer tot in de herfst kunt u genieten van de prachtige kleur.

Fraise Melba® wordt na 7 jaar 200 cm hoog en 150 cm breed. De groeiwijze is opgaand.

Plant Fraise Melba® in de zon of halfschaduw. Fraise Melba® kan in elk type grond maar heeft de voorkeur voor een humusrijke bodem. Snoei in het voorjaar. Fraise Melba® is winterhard tot -30 ºC 

Hortensia Anomala Bright Side (klimhortensia)

(Goudbladige klimhortensia) Nieuw voor ons is een prachtige bladverliezende klimplant. In het voorjaar heeft hij goudgroene bladeren die later in de zomer limoengroen verkleuren. Gevestigde planten ontwikkelen in de zomer grote trossen delicate witte bloemen, omringd door bloemenschutbladen.

Eenmaal gevestigd, is dit een prachtige, zelfhechtende muurplant.

Hoogte:  4-5 meter

Breedte: 3-4 meter

 

 

Quercifolia SnowFlake (Eikenblad)

Het blad is donkergroen en bijzonder diep gelobd. Het verkleurt in de herfst naar prachtige purperrode kleuren en behoudt in de winter ongeveer de helft van zijn blad. Halverwege de zomer tot in de herfst verschijnen de grote, volle witte, dubbelbloemige bloempluimen welke in het najaar donkerroze verkleuren wat een mooi contrast vormt met het blad.

 

Quercifolia Ruby Slippers

(Eikenblad)

De Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers' is een mooie compacte Eikenbladhortensia. Ideaal voor kleinere tuinen. Grote bloemen vormen zich in het begin van de zomer en kleuren van wit naar zacht roze en uiteindelijk richting donker roze. In het najaar verkleurt het blad naar schitterende mahonie kleuren.

 

Anomala Petiolaris

(Klimhortensia)

 De klimhortensia is een winterharde plant. In de winter verliest de plant haar bladeren om in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen. Bloeit met witte bloemschermen.

 

Schizophragma hydrangeoides Roseum (klimhortensia)

Schizophragma hydrangeoides var. hydrangeoides 'Roseum' is een zelfhechtende klimplant.
Het blad is ovaal tot hartvormig
Bloeit met roomwitte bloemschermen en wit tot roze verkleurende randbloemen.
Groeit aanvankelijk traag maar heeft toch veel ruimte nodig. Plant hem daarom best tegen een grote muur of boom.
Verlangt een goed doorlaatbare vochtige grond en een beschutte standplaats.

Winterbloeiende struik.

Forsythia x intermedia Minigold

 

Forsythia x intermedia 'Minigold' is een compacte, breedgroeiende dwergstruik met rechtopgaande takken en ovale heldergroene bladeren met een geel randje.
Bloeit zeer rijkelijk met goudgele bloemen op het naakte hout.
H.45-75 x B.60-100cm
Februari tot april.

 

Winterbloeiende struik.

 

Viburnum bodnantense ‘Dawn’

Viburnum bodnantense ‘Dawn’ is een heester (ook wel Sneeuwbal genoemd) die in de wintermaanden bloeit. Wel 4 maanden lang! De bloemen ruiken ongelooflijk lekker.
Als je een sterke vaste plant nodig hebt voor een plek in de zon, dan is dit echt een aanrader. Het is een plant die al vroeg in het seizoen blad begint te maken.

Deze Viburnum heeft weinig eisen. Na de bloei groeit de plant door, ook uitgebloeid is de bloem van waarde. In de laatste wintermaanden of het vroege voorjaar kan de plant worden gesnoeid. Dit hoeft zeker niet, alles mag. Maar door de heester af en toe kort tot de grond terug te snoeien ontstaat er een meerstammige heester.

November tot maart.

Bloeit op kaal hout. 

Winterbloeiende struik.

 

Mahonia media 'Winter Sun'

De Mahonia media 'Winter Sun' is een forse Mahoniestruik met een bijna exotisch uiterlijk, die een hoogte kan bereiken van ongeveer 175cm. Makkelijk te snoeien naar Uw wensen. In de maanden december tot en met maart bloeit de Mahonia media 'Winter Sun' rijkelijk met elegante bloempluimen met heerlijk geurende goudgele bloemetjes. De bloempluimen steken opvallend boven het grote blad uit. Na de bloeiperiode volgende blauwgrijze, berijpte bessen waar vogels gek op zijn. De Mahoniestruik heeft hulstachtige blad dat zeer scherpe stekels heeft. Het is glanzend groen en kleurt in het najaar prachtig brons- rode tinten.

Bladhoudend in de winter.

Winterbloeiende struik.

 

Hamamelis int. Feuerzauber

Deze oude cultivar heeft nog steeds een goede reputatie. De bloemen hebben ieder jaar vrijwel dezelfde kleur rood,
De plant hoeft niet echt gesnoeid te worden. Om de plant in model te houden kan men in het voorjaar en/of in de zomer de lange scheuten inkorten om de vorm van de plant te behouden. Januari tot maart.

Bloeit op kaal hout.

Grond voor hortensia's Hortensia’s hebben behoefte aan een humusrijke, vrij zure grond. Hortensia’s in potten en in de border plant je bij voorkeur in speciale Hortensiagrond. De wortels kunnen dan goed ontwikkelen en de zuurgraad is afgestemd op de behoefte van deze sierlijke plant.

Osmocote Exact High K De nieuwe Osmocote Exact High K is een volledig gecoate meststof met sporenelementen. Osmocote Exact High K is onze 4e generatie gecoate meststof met een geprogrammeerde afgifte door de DCT-technologie. Hierdoor is een nog hogere efficiëntie te behalen in het voedingsaanbod naar het gewas. Het product is ontwikkeld voor pot / perkplanten, vaste planten en boomkwekerij gewassen. Het hoge kaliumgehalte is ideaal voor compacte groei en voor gewassen met een hoge kalium behoefte. Osmocote Exact High K kan ook worden toegepast in systemen met stikstofrijk irrigatiewater.

Aluin.: Kali aluin (kalium-aluminiumsulfaat) wordt toegepast om de pH waarde van de bodem te verlagen en zodoende hortensia’s blauw te kleuren. Dit product bevat de juiste dosering aluminium voor de blauwe kleur. Het kalium zorgt tevens voor stevigere bladeren.

Cadeaubon: Leuk als presentje of gewoon een aardigheidje. 1 jaar geldig.