GTM-T845JXH

 We houden U op de hoogte van al het speciaals en nieuws voor 2024.

 

Blijf ons volgen!!!

Voor advies en/of reserveren kunt U altijd bellen, mailen of chatten.

 

Click op de foto voor vergroting.                                                                                                     

P.PETITE SUMMER TRIPPLE

NIEUW NIEUW

 

Een absolute nieuwigheid. 3 hydrangea paniculata's op 1 stam.

Kan, net als elke paniculata, prima in de volle zon. Bloeit juni/september.

Uiteindelijke hoogte 1.75m.

Vorstbestendig.

 

Geen verzending.

 

 

 

Momenteel niet leverbaar.

POLESTAR TRIPPLE OP 1 STAM.

 

En nog een absolute nieuwigheid. 3 hydrangea paniculata's op 1 stam.

 

Ditmaal de ""Polestar""

.

Kan, net als elke paniculata, prima in de volle zon.

Bloeit juni/september.

 

Uiteindelijke hoogte 1.75m.

Vorstbestendig.

 

 

 

 

 

 

P.Skyfall

'Skyfall' is een prachtige Pluimhortensia met extra grote bloempluimen op sterke bloemstelen.De bloemen verkleuren van wit naar rose. De bloemen zijn mooi ingesneden. 

De volwassen hoogte is rond de 1.20m hoog en 70 cm breed. 

Wij adviseren pluimhortensia's in het voorjaar terug te knippen. Zo houdt u de plant jong en vitaal, Pluimhortensia's bloeien op het jonge hout.

Ook op stam: 35cm.

P.Switch Ophelia

Het kleurenspektakel begint al vroeg in de maand mei tot eind september. Hij kleurt met lichte limoengeel, daarna wit. In juli begint de plant licht roze te verkleuren.

Waarna de donker roze kleur volgt en eind augustus tot eind september is de kleur oudroze/rood. Een heel mooi kleurenpallet die je tuin tot iets unieks maakt.

Net zoals de andere soorten kan de plant goed tegen de warmte maar half schaduw is ook goed. Vorst -25°C is ook geen probleem. Snoeien doe je minimaal want deze plant groeit niet hard.

Als je snoeit mag je dat alleen doen in maart. De plant word 70 tot 90 cm hoog.

Doordat de bloemen open van structuur zijn, kunnen de bijen er beter bij voor de bestuiving.

Ook op stam: 20cm-40cm-60cm

P.Pinky Winky

'Pinky Winky' is een schitterende pluimhortensia met een verkleurende bloem. Als de pluimhortensia in augustus begint de bloeien krijgt hij een witte bloempluim, die later rose verkleurt. In oktober zal de bloem naar rood verkleuren. Indien u Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' een plekje in de zon geeft, zal de plant het mooist bloeien en verkleuren.

P.Diamond Rouge

Deze Hydrangea paniculata 'Diamant Rouge' is echt een nieuwkomer in de serie pluimhortensia's. De bloemen komen wit uit waarna ze via roze naar paars/rood verkleuren in augustus. Deze Hortensia heeft het liefst een humusrijke grond en kan in het voorjaar gesnoeid worden.

P.Bobo

:Op stam 60cm- Hydrangea paniculata ‘Bobo’ is een dwerg pluimhortensia. Bij jaarlijkse snoei is de max. hoogte ongeveer 70 cm. Vanaf begin juli - dus eerder dan andere pluimhortensia’s - begint de bloei met witte pluimen op stevige stelen. Deze verkleuren naar mate de zomer vordert naar roze. Een prachtig gezicht! 

Hortensia P. Bonfire

 

De tuinhortensia Bonfire® is een spectaculair nieuwe soort dat met sterke stelen en krachtige bloemen de toon zet in elke tuin. De dichte, grote bloempluimen veranderen tijdens de bloeiperiode van kleur: eerst tonen ze limoengroen witte tinten, daarna groenroze en later donkerroze tinten.

De tuinhortensia Bonfire® is een meerjarige plant die van juli tot september op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats bloeit. De planten bereiken een hoogte van ongeveer 120 cm. De eenvoudig te verzorgen sierheester staat het liefst in de tuin op een voedselrijke, vochtige, goed doorlatende grond. (Hortensia paniculata)

Winterhard, meerjarig & rijkbloeiend.

 

P.Confetti

 

Confetti heeft licht geurende bloemen met een hele mooie, fijne bloemstructuur. De kegelvormige bloempluimen hebben een speelse kleurschakering van wit en roze met bovenaan ietwat groen. Confetti bloeit van de vroege zomer tot laat in de herfst. Deze pluimhortensia is compact (120 cm hoog, 75 cm breed) met een bossige opbouw en stevige twijgen.

Ook op stam: oud 50cm nieuw 80cm

P.WhiteLight

WhiteLight : Deze Hortensia staat bekend om zijn stevige stelen, grote en vele bloembollen, zijn lange bloeitijd en zijn driekleuren bloei. De bloemkleur veranderd van crémewit, naar groen, naar oudroze. Zo heeft deze Hortensia zelfs een herfstverkleuring. 
In de zomer lijkt de Whitelight op de bekende Hydrangea Little Lime.

 

Ook op stam: 80cm

P.Limelight

: Hydrangea paniculata 'Limelight' is een Pluimhortensia met stevige takken zodat de bloemen niet omvallen. Bij slecht weer blijft hij mooi rechtop staan. De Hydrangea paniculata Limelight kan zo’n 200cm hoog worden. De bloemen van deze hortensia zijn meer rond dan pluimig van vorm en hebben een groenige, witte kleur (lime).

Quercifolia SnowFlake (Eikenblad)

Het blad is donkergroen en bijzonder diep gelobd. Het verkleurt in de herfst naar prachtige purperrode kleuren en behoudt in de winter ongeveer de helft van zijn blad. Halverwege de zomer tot in de herfst verschijnen de grote, volle witte, dubbelbloemige bloempluimen welke in het najaar donkerroze verkleuren wat een mooi contrast vormt met het blad.

Quercifolia Burgundy

(Eikenblad)

De bloei valt tussen juli en september. De bloemen zijn pluimvormig en bestaan voor een deel uit schutbloemen en knopbloemetjes. Bij het uitbloeien verkleuren de schutbloemen van wit naar roze en groen. Het blad van deze variëteit verkleurt vaak extra fraai af in de nazomer en in tijdens de herfst. De bladeren krijgen dan een purperen tint.

Quercifolia Ruby Slippers

(Eikenblad)

De Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers' is een mooie compacte Eikenbladhortensia. Ideaal voor kleinere tuinen. Grote bloemen vormen zich in het begin van de zomer en kleuren van wit naar zacht roze en uiteindelijk richting donker roze. In het najaar verkleurt het blad naar schitterende mahonie kleuren. 

Schizophragma hydrangeoides Roseum (klimhortensia)

Schizophragma hydrangeoides var. hydrangeoides 'Roseum' is een zelfhechtende klimplant.
Het blad is ovaal tot hartvormig
Bloeit met roomwitte bloemschermen en wit tot roze verkleurende randbloemen.
Groeit aanvankelijk traag maar heeft toch veel ruimte nodig. Plant hem daarom best tegen een grote muur of boom.
Verlangt een goed doorlaatbare vochtige grond en een beschutte standplaats.

Anomala Petiolaris

(Klimhortensia)

 De klimhortensia is een winterharde plant. In de winter verliest de plant haar bladeren om in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen. Bloeit met witte bloemschermen.

Op Stam

Op Stam

Op Stam

Grond voor hortensia's Hortensia’s hebben behoefte aan een humusrijke, vrij zure grond. Hortensia’s in potten en in de border plant je bij voorkeur in speciale Hortensiagrond. De wortels kunnen dan goed ontwikkelen en de zuurgraad is afgestemd op de behoefte van deze sierlijke plant.

Osmocote Exact High K De nieuwe Osmocote Exact High K is een volledig gecoate meststof met sporenelementen. Osmocote Exact High K is onze 4e generatie gecoate meststof met een geprogrammeerde afgifte door de DCT-technologie. Hierdoor is een nog hogere efficiëntie te behalen in het voedingsaanbod naar het gewas. Het product is ontwikkeld voor pot / perkplanten, vaste planten en boomkwekerij gewassen. Het hoge kaliumgehalte is ideaal voor compacte groei en voor gewassen met een hoge kalium behoefte. Osmocote Exact High K kan ook worden toegepast in systemen met stikstofrijk irrigatiewater.

Aluin.: Kali aluin (kalium-aluminiumsulfaat) wordt toegepast om de pH waarde van de bodem te verlagen en zodoende hortensia’s blauw te kleuren. Dit product bevat de juiste dosering aluminium voor de blauwe kleur. Het kalium zorgt tevens voor stevigere bladeren.

Cadeaubon: Leuk als presentje of gewoon een aardigheidje. 1 jaar geldig.